Robert de Jong

Home / team stanmen / deelnemers / Robert de Jong
robert-actie

Robert – ‘Stuntpiloot’

Robert de Jong is de vader van grote Stan en is getrouwd met Masja Nierop Groot. Samen hebben ze naast Stan twee dochters, tweelingzus Sanne en de oudste Noëlle. Eind 2012 werden Robert en Masja benaderd door Team Riding4Life met de vraag of Stan hun mascotte en motivator mocht zijn voor Duchenne Heroes 2013.

 

Bij het uitzwaaien van het team, in Dinant, werd er kennisgemaakt met het “reizende circus” van 600 man Duchenne Heroes deelnemers en vrijwilligers. Toen vervolgens, vlak voor de finish die zelfde week, slecht nieuws naar buiten kwam over het stopzetten van het onderzoek naar een veelbelovend medicijn, was de kogel door de kerk: er moet meer geld worden opgehaald! Robert besloot een daad te stellen. Hij kocht een MTB en ging aan de slag om zijn geheel ongetrainde lijf in conditie te krijgen voor Duchenne Heroes 2014.

 

In 2014 werd de 70km variant succesvol afgerond. Een hele week tot het uiterste gaan maar gelukkig met prachtig weer en schitterende routes. Voor 2015 werd de lat hoger gelegd. Hij ging trainen voor de 100km variant, meer kilometers, meer hoogtemeters en een technischer parcours. 2015 bleek door de vele regen een van de zwaarste edities te worden van de afgelopen 10 jaar. Al ploeterend heeft Robert deze ook succesvol weten af te ronden.

 

De training voor 2016 is inmiddels gestart. Samen met het steeds groter wordende Stanmen team gaan ze zich voorbereiden om fit aan de start te verschijnen in Duitsland.

 

Woonplaats: Wageningen
Geboortedatum: 4 april 1974
Nationaliteit: Nederlander
Beroep: Zelfstandig ondernemer Virro – Virtueel Rondkijken
Hobby’s: MTB, Koken en stichting Samen voor Duchenne
Fietst sinds: altijd, ik ben een Nederlander
Beste prestaties: Duchenne Heroes 2014 en 2015
Bijzonder: Het enige ouderpaar van een kind met Duchenne dat Duchenne Heroes 2016 fietst

 

<< Ruben Eshuis                                                                                                        Michiel den Hartigh >>