Duchenne Heroes 2020, degene die niet doorging

Home / Duchenne Heroes 2020, degene die niet doorging

De editie die niet doorging…..in april werd het officieel gecommuniceerd door de organisatie, DH2020 kan vanwege de pandemie niet doorgaan. Onder de geldende voorwaarden is het onmogelijk om met circa 600 man door vijf landen te reizen en hutjemutje met elkaar op een camping te staan. Grote teleurstelling maar natuurlijk alle begrip onder alle deelnemers.

Lunch in Groesbeek

Lunch in Groesbeek

 

De Stanmen stak direct de koppen bij elkaar met collega team 4Nick. Er werden vage plannen gemaakt want het was erg onduidelijk wat de situatie over een paar maanden zou zijn. Het idee was om in de september week een rondje Nederland te doen langs diverse Duchenne gezinnen. Uiteindelijke hebben we twee weken voor de datum in september een knop doorgehakt en besloten dat dat te risicovol was. Het veiligste plan onder de toenmalige omstandigheden was om vanuit Wageningen 7 dagen te fietsen, uitgangspunt gezelligheid en geen buitensporige sportieve prestaties.

 

koe

Groot Wild

En zo werden er voor zeven dagen routes uitgezet: zondag rondje heuvelrug, maandag door Wageningse bossen, dinsdag naar Montferland, woensdag de Oosterbeek MTB route, donderdag het Rijk van Nijmegen, vrijdag de Ede routes en zaterdag afsluiten richting de hoge Veluwe en eindigen bij het MTB Museum. Omdat we de checkpoints van DH moesten missen hebben we er zelf voor gezorgd, dit varieerde van een uitgebreide lunch bij Jan-Willem in zijn voortuin in Amerongen, tot een heerlijke lunch bij Kasteel Dorwerth, broodjes bij het MTB museum en diverse andere horeca gelegenheden. ‘s Avonds werd er culinair gedaan bij Ruben in zijn veranda en onze grote Stanmen partytent. Pullec-Porc, Pizza, Spare-Ribs, Pasta het ontbrak ons aan niks.

 

De conclusie kan worden getrokken: het was bij verre geen DH alternatief maar zeker ontzettend gezellig!

 

Boys will be boys

Boys will be boys