duchenne heroes

Home / team stanmen / duchenne heroes

DH_logo

Team Stanmen fietst jaarlijks de Duchenne Heroes mountainbike tocht. Deze extreme duurtocht is in tien jaar uitgegroeid tot een begrip onder de meerdaagse mountainbiketochten. In zeven dagen leggen we 700 kilometer af. Het grootste deel van de route is offroad en in totaal worden er ruim 11.000 hoogtemeters gemaakt. Samen met circa 400 andere bikers rijden we door drie landen. Op zondag 18 september 2015 vertrekken we vanuit de Vulkaaneiffel in Zuid Duitsland en zeven dagen later arriveren we via de Ardennen in Nederland. Daar wacht een fantastisch emotioneel onthaal: het park staat vol bezoekers, waaronder veel Duchenne­gezinnen.

 

 

groepsfotoDH2015kl

Groepsfoto 2015

Duchenne Heroes is boven alles de belangrijkste financier van Duchenne Parent Project. Samen willen we Duchenne spierdystrofie de wereld uittrappen. In de afgelopen 10 edities zijn er grenzen verlegd. Er wordt verder gefietst en er wordt meer geld op gehaald dan verwacht.

 

Het doel van de tiende editie van Duchenne Heroes is na 10 jaar 10 miljoen euro te hebben opgehaald om onderzoek mogelijk te maken. De afgelopen negen edities hebben meer dan 8 miljoen binnengebracht! En afgelopen jaar is er bijna 1,1 miljoen opgehaald met 305 deelnemers. Dat is een gemiddeld sponsorbedrag van €3.540! Hopelijk staan we in 2016 met minimaal 400 deelnemers aan de start en halen we ons doel van 10 miljoen euro.

 

.