Koffieconcert brengt 1000 euro op

Home / Koffieconcert brengt 1000 euro op

Soroptimistenclub Wageningen en Columbus koffie/thee en kookwinkel halen met een koffieconcert in de winkel 1000 euro sponsorgeld op voor Duchenne Heroes.

 

ans_soroptimisten

Naast zang speelt Ans ook blokfluit

Zondag 20 maart zat Columbus afgeladen vol. Niet omdat het koopzondag was, maar omdat de Soroptimistenclub Wageningen een evenement rond koffie en muziek had georganiseerd om sponsorgeldgeld op te halen voor Duchenne Heroes. De Soroptimistenclub Wageningen is een club voor vrouwen die zich inzet om de positie van vrouwen en kinderen in eigen omgeving en wereldwijd te verbeteren. Voor de gelegenheid was Columbus omgebouwd tot een gezellige concertzaal. Met klavecimbel, viola di gamba, blokfluit en zang werd er barokmuziek gemaakt en er werd verteld en gezongen over het drinken van koffie in de 17e en 18e eeuw. Ook een stukje uit de Koffiecantate van Bach ontbrak niet.

 

Doel van het evenement was sponsorgeld ophalen voor het Wageningse team Stanmen. Dit team gaat in september met ongeveer 20 fietsers meedoen aan Duchenne Heroes. Dit is een zware mountainbiketocht van zeven dagen, waarbij de fietsers vanuit de Eifel, via Luxemburg, de Ardennen en Zuid-Limburg naar Brabant rijden. Ans en Ronald Oosterhuis van Columbus maken deel uit van team Stanmen.

 

Belangrijker dan deze prestatie is het doel dat aan de fietstocht is gekoppeld. Alle betrokken deelnemers zamelen minimaal 2500 euro in voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne, een progressieve spierziekte. Het evenement bij Columbus heeft 1000 euro opgebracht!