Spin voor Duchenne groot succes

Home / Spin voor Duchenne groot succes

Met een opbrengst van €2.150 was Spinning voor Duchenne van de Stanmen in samenwerking met Sportcentrum De Plataan, een groot succes. Zondag 20 november werden de spinning fietsen gedurende vier uur in beweging gehouden. Bijna alle fietsen waren vooraf gereserveerd. Van de 108 beschikbare plaatsen waren er slechts 6 niet gereserveerd. De instructeurs werden live begeleid door DJ Freek. Alles om geld bij elkaar te sporten voor Duchenne, voor Stichting Samen voor Duchenne die zich inzet voor het werven van fondsen voor onderzoek naar medicatie en behandeling van deze progressieve spierziekte.

 

spinning_2016

Feestelijke verlichting en goeie muziek!

Om 13.30 uur werd de aftrap verzorgd door Klaartje Spijkers, zij vertelde waar het allemaal om draait. Vervolgens startte DJ Freek met draaien en begon de spinning zaal al snel op temperatuur te komen. Voor 2,50 euro kon men een nummer aanvragen en voor 5 euro ook weer wegstemmen en zo kon men het programma interactief beïnvloeden. Dat vergde wat improvisatie van de instructeurs. Uiteindelijke leidde dit tot een swingende, komische, uitputtende maar bovenal oergezellige middag.

 
Aan het einde van de marathon werd de opbrengst snel geteld. Nadat iedereen gedoucht had werd de voorlopige opbrengst van maar liefst €2.150 bekend gemaakt. De top 3 van mensen met hoogste sponsorbedragen kreeg mooie prijzen uitgereikt. Nadat de Plataan, de instructeurs Frans, Tom en Peter en alle vrijwilligers bedankt waren werd het buffet geopend. Na vier uur spinnen gingen de soep, pasta en drankjes er van harte in. Er werd nog gezellig nagepraat en de conclusie werd getrokken dat dit evenement ook in 2017 een vervolg moet krijgen.