Hans Smid

Home / team stanmen / deelnemers / Hans Smid
hans-smid-actie

Hans ‘in the picture’

Hans Smid begon op zijn 15e te trainen op de racefiets door de duinen tussen Hoek van Holland en Katwijk. Na een paar jaar ging hij wedstrijden rijden, bij voorkeur in de Belgische Ardennen. Qua prestaties kunnen we stellen dat meedoen belangrijker was dan winnen. Na 5jaar gestopt met competitie, maar fietsen bleef een grote passie, beleefd door mooie fietsvakanties, en later door te forensen op race- of ligfiets tussen woonplaats Tiel en werk in Wageningen. Na de verhuizing 8 jaar geleden naar Wageningen, viel de dagelijkse fietsroute naar het werk weg, waarna hij begon met mountainbiken.

 

Na een ontmoeting met Stanmen Robert en Ruben afgelopen zomer en het meemaken van de aangrijpende finish in september in Nijmegen, de knoop doorgehakt om mee te doen aan de Duchenne Heroes tocht in 2016. Een unieke kans om zijn eigen grenzen te verleggen en geld in te zamelen tbv onderzoek naar medicijnen voor de jongens met ziekte van Duchenne.

 

Woonplaats: Wageningen
Geboortedatum: 12 april 1964 in Den Haag
Nationaliteit: Nederlander
Beroep: Onderzoek aan geheugen bij insecten bij Universiteit Wageningen
Hobbies: fietsen, hardlopen, muziek en fotografie
Fietst sinds: 1979
Beste prestatie: Met vrienden een week door de alpen fietsen op de mtb in 2012

 

 

<< Bauke Miedema                                                                                                         Radboud van Hal >>