Ronald Oosterhuis

Home / team stanmen / deelnemers / Ronald Oosterhuis
mFMiwp8PZrgUInoGJWM3djhR-hG-3_mLq20yHLNxy2c-768x576

Ronald “sterker dan zijn fiets” Oosterhuis

Ronald Oosterhuis stapte ooit op de racefiets om samen met een groep vrienden geld bij elkaar te fietsen voor een school in Rwanda. Dat werd een groot succes, zowel financieel als sportief. Sindsdien is hij blijven fietsen, maar vooral op de racefiets. De mountainbike die hij eind 2014 ruilde tegen een espressoapparaat kwam nauwelijks de schuur uit.

 

Om zijn motivatie op pijl te houden zoekt Ronald ieder jaar naar een uitdaging in het fietsen. Enkele maanden geleden sprak hij met Robert de Jong over zijn zoon Stan, over de ziekte van Duchenne en over Duchenne Heroes. Het was een indrukwekkend verhaal. De beslissing om de uitdaging voor de 100 km in 2016 aan te gaan en geld in te zamelen voor dit fantastische doel was snel genomen. De mountainbike draait inmiddels overuren, conditioneel zit het behoorlijk goed maar technisch mag er nog wel wat bijgespijkerd worden. Ronald kijkt er enorm naar uit om samen met team Stanmen deel te nemen aan Duchenne Heroes 2016.

 

Woonplaats: Wageningen
Geboortedatum 13 oktober 1965
Beroep: eigenaar Columbus koffie/thee/kookwinkel
Hobby’s: fietsen, golf, koken en lekker eten, reizen
Fiets sinds: racefiets 2011, mtb 2015
Beste prestatie: 8 x Mont Ventoux, 4 x Alpe d’Huez
Bijzonder: Ronald zal samen met zijn echtgenote de 100 km fietsen

 

 

<< Radboud van Hal                                                                                                         Ans Oosterhuis >>