Westvleteren bierproeverij

Home / Westvleteren bierproeverij

In 2016 gaan wij een unieke bierproeverij organiseren bij Café De Vlaamsche Reus. We gaan een proeverij verzorgen van het beste bier ter wereld, het uiterst zeldzame Westvleteren Bier.

soorten bier

 

Dit bier is dermate slecht verkrijgbaar en buitengewoon lekker dat er een enorme mythe rondom is ontstaan. Het bier wordt nog steeds door monikken gebrouwen en kan je alleen kopen als particulier op telefonische afspraak. Je moet vervolgens je paspoort en kenteken gegevens doorgeven en mag het dan op een vooraf afgestemd tijdstip komen ophalen. Het bier is zo uniek dat zelfs de doppen verkocht worden op internet.

 

Ruben, Robert, & Bauke gaan op fietsexpeditie. Vanaf de Nederlands / Belgische grens vertrekken ze op de fiets om bij de Belgisch / Franse grens te arriveren bij Sint-Sixtusabdij Westvleteren. Daar zullen ze een krat kopen en bij de kroeg aan de overzijde 1 trappist nuttigen. Er wordt een fotoreportage verzorgd en deze krat gaat geveild worden.

 

kratten westvleteren

Aansluitend wordt er een proeverij georganiseerd in het bierspecialiteitencafé De Vlaamsche Reus. Carel Oomes eigenaar van het café is in het bezit van de diverse varianten Westvleteren bier en zal een mooie proeverij verzorgen.

 

De opbrengst van de proeverij gaat geheel naar het Duchenne Parent Project. Als de data bekend zijn zullen we de plaatsen bij opbod verkopen. De hoogste bieders kunnen zich verzekeren van een plaats bij deze unieke gelegenheid. Voor de allerhoogste bieder hebben wij een leuk geschenk.

 

Op de hoogte blijven? Meld je vast aan via onderstaand mail adres:
info@wageningenvoorduchenne.nl